Események

Annyi minden történt az elmúlt 2 hónapban, azt sem tudom hol kezdjem... Próbálom szép sorba szedni a történéseket.

Először is kb november eleje óta járok akupunktúrára. Mivel nincs konkrét szervi problémám amire ráhúzható lenne a meddőség, a dokinő "hideg méh" szindrómára kezel, azaz próbálja befogadóvá varázsolni a méhem. Valamint határozottan kértem rá, hogy a félelmekre, szorongásra is kezeljen, mert hiszem hogy igazából ez lehet a fő akadálya a sikernek. Zajlanak a kezelések, de igazából rövid távon mérhető eredményre nem számítok. Viszont történt egy érdekesség. Az idei sok futóedzés során valamikor januárban lesérült a jobb térdem. Nem annyira, hogy ne tudtam volna az évet végigedzeni, de pont annyira, hogy egész évben fájjon. Kértem a doktornőt, hogy ha már ott vagyok kezeljen picit arra is. Már egyetlen kezeléstől elmúlt a fájdalmam, ami korábban már állandó része volt az életemnek lépcsőzéskor, guggoláskor... Hát nekem nem is kell több bizonyíték, járok szépen tovább, és minden eddigi módszernél jobban hiszek ebben! TUDOM, hogy fog segíteni!

Aztán elmentem családállításra. Erről nem szeretnék bővebben írni, de megrázó élmény volt. Nagy durvaságok nem derültek ki, csak kicsit más megvilágításba kerültek bizonyos dolgok, valamint volt egy olyan konklúziója az állításnak, hogy valójában nincs is szükségem orvosi segítségre... Hmmmm

Aztán 2 napja sorra került a tervezett hystero + lapar műtét is, aminek az volt a célja, hogy feltárjuk az esetleges endometriózis összenövéseket, vagy bármit, ami magyarázat lenne a 7 sikertelen beültetésre. Nos a műtét eredménye több mint meglepő: aktív endónak nyoma sincs, talált ugyan a doki még néhány hasüregi összenövést, de azt gyanítja, hogy ez még az előző műtétből maradt hátra, újabbak nincsenek. És a meglepetés: átjárható mindkét petevezetékem! Kb 4 éve állapították meg, hogy a jobb oldali zárt, és ezt másfél év leforgása alatt elvégzett 3 különböző átjárhatósági vizsgálat is bizonyította. Továbbá a 4 évvel ezelőtti műtétnek az volt a célja, hogy megnyissák, de nem sikerült. Erre most közli a doki, hogy mindkettő gyönyörűen átjárható :) A méhem állapota ragyogó, kétszarvú ugyan, de ez önmagában nem jelent akadályt. Doki szerint semmi akadálya annak, hogy akár spontán, természetes úton is teherbe essek, és hogy gond nélkül kihordjak egy terhességet. Itt tartunk most, 2 napja tudom ezt a hírt, azóta sem térek magamhoz.

És igen van még tovább: bejelentkeztünk a területileg illetékes TEGYESZ-hez, örökbefogadás ügyében konzultálni. Áprilisra kaptunk időpontot, majd később felhívtak, hogy mehetünk januárban. Nem tudjuk még magunk sem, hogy valóban el akarunk-e indulni ezen az úton, de úgy voltunk vele, hogy az első lépést mindenképp megtesszük, a többit majd meglátjuk.

És végül, de nem utolsó sorban: januártól új munkakörben kezdek a cégnél, ahol dolgozom. Végre egy olyan munka, amire már nagyon régen vágyom! Ami a lehető legközelebb áll az személyiségemhez! Tele vagyok erővel, lelkesedéssel, és úgy érzem kimeríthetetlen energiákkal! Ilyen optimistán még sosem vártam egy új év elejét :) És sok év óta először nem gyűlölöm a Karácsonyt sem :) Érzem a változás szelét a levegőben, itt van, körülvesz, és tagadhatatlanul aktívan nyüzsög körülöttem. Hosszú idő után először azt érzem, hogy kisimult a lelkem, a helyemen vagyok. Sok jó dolog történt nagyon rövid idő alatt, alig győzöm feldolgozni őket :) 

Remélem, hogy mire legközelebb jövök hírekkel semmit sem lankad a mostani optimizmusom :)